Căi de acces

Cu avionul
Pe tot timpul anului există zboruri regulate din aproape toate marile oraşe din Europa spre România – la Bucureşti. Majoritatea companiilor aeriene străine şi naţionale operează pe aeroporturile internaţionale din România. Cele naţionale au zboruri directe către majoritea oraşelor mari din Europa, curse săptămânale spre SUA – Detroit, New York, Washington.
Timişoara şi Sibiul sunt localităţile cu aeroport internaţional mai apropiate de Uricani, mulţi transportatori aerieni oferind zboruri directe sau cu legătură spre aceste aeroporturi. De acolo se pot închiria autoturisme de la fi rmele de profi l, care au birouri deschise chiar în incinta aeroporturilor sau în vecinătatea acestora.

Cu trenul
Sistemul feroviar din România este extins, un număr mare de trenuri ajungând zilnic în zona Văii Jiului.
Această modalitate de transport este preferată pentru că oferă opţiuni fl exibile în funcţie de necesităţile fi ecăruia şi cel mai important, la preţuri accesibile.
Linie feroviară directă spre Uricani nu există, însă din marile oraşe se ajunge până la Petroşani, iar de acolo se poate folosi o linie de maxi-taxi.
Principalele rute feroviare sunt:
*Ruta Bucureşti – Petroşani (via Braşov, legatură la Simeria);
*Ruta Arad – Petroşani (legatură la Simeria);
*Ruta Oradea – Arad – Petroşani (legatură la Arad);
*Ruta Timişoara – Petroşani (legături – Lugoj şi Simeria).
Pentru informaţii suplimentare privind rutele şi orarele de plecări/sosiri consultaţi site-ul transportatorului feroviar.

Cu maşina
Dacă alegeţi să vizitaţi Uricani-ul cu maşina personală, distanţele de parcurs pot diferi ca şi kilometraj şi durată de timp în funcţie de zona de reşedinţă, oraşul afl ându-se la 411 km de
Bucureşti, 253 km de Cluj, 238 km de Timişoara, 168 km de Sibiu, 125 km de Deva, 29 km de Petroşani, etc.
Însă indiferent de ce traseu alegeţi, veţi întâlni peisaje superbe, oraşe frumoase – pline de istorie, aşa că dacă aveţi timp, opriţi în punctele de panoramă şi bucuraţi-vă de zonele respective păstrându-le apoi aproape prin intermediul pozelor.

Transport local
Transportul public în zonă este reprezentat de serviciul Maxi-taxi/microbuze, disponibil în toate cele şase comunităţi principale din Valea Jiului.
Este un sistem destul de extins şi conectează comunităţile din Valea Jiului pornind din Petroşani.
În Petroşani staţia de maxi-taxi este situată pe strada principală, chiar vis-a-vis de pasarela de la staţia de cale ferată.
Este bine să vă uitaţi atent pe parbrizul microbuzului pentru a afl a ruta pe care o parcurge microbuzul – de reţinut fi ind faptul că oraşele Vulcan şi Lupeni sunt pe aceeaşi linie ca Uricani-ul.