3, 2, 1

3, 2, 1

 

Ştiaţi că poienile de la Câmpu Mielului sunt locul ideal pentru petrecerea unui week-end de neuitat, împreună cu prietenii sau alături de familie.

              De ce 3, 2, 1? IMG_1137

  • 3 zile petrecute în natură
  • 2 nopţi de cazare la cort
  • 1  week-end de neuitat

 

Amplasată la jumătatea distanţei dintre localitatea Câmpu lui Neag şi Câmpuşel, între DN 66A şi râul Jiul de Vest, Poiana de la Câmpu Mielului se află la altitudinea de 1030 m, având în dreapta abrupturile din Piule – Pleşa şi Scocul Urzicarului, pe partea dreaptă Coada Oslei, iar pe drum înainte Cheile Scorotei şi prea cunoscutul Câmpuşel.

Scocul Urzicarului - Retezatul Mic
Scocul Urzicarului

Pentru prima zi vă recomandăm o plimbare pe creasta Oslei. Accesul se realizează din Cheile Scocului (pârâul Gârbovu) se urcă pe Osliţa, Coada Oslei după care se traversează cresta prin Vf. Oslea şi se ajunge în Pasul Cerna – Jiu. Întoarcerea la tabăra de corturi se realizează pe DN 66A prin Cheile Jiului de Vest. Traseul este marcat cu punct albastru, porţiunea cu poteca (foarte vizibilă) din Osliţa nefiind marcată.

Creasta Oslea

Creasta Oslea

A doua zi este dedicată Retezatului Mic, dar în mod special Vf. Iorgovanul şi Cheilor Scorotei. Traseul începe cu vizitarea Cheilor Scorotei, unde după o oră şi jumătate veţi ajunge la stâna din Scorota, apoi mai departe urmând marcajul punct galben până în Şaua Scorota. De aici traseul vă va duce în Vf. Drăgşanu, de unde pe noul marcaj, bandă roşie, vă veţi îndrepta spre Vf. Iorgovanu şi Şaua Paltina. Retragerea din creastă se va realiza din Şaua Paltina pe Valea Soarbele, pe la Tăul fără fund, la cabana de vânătoare Câmpuşel, apoi pe şoseaua DN 66A până la tabăra de corturi. Datorită calcarelor permeabile din care este format întreg Retezatul Mic, dar şi al înclinării straturilor geologice spre vest, s-a ajuns la situaţia dramatică în care toate apele acestui munte să dispară în subteran şi după un curs de peste 15 km spre vest, ele să reapară la lumina zilei, sub forma de resurgenţă, tocmai în Izbucul Cernei. De fapt, Izvorul Cernei, cel mai puternic din munţii Carpaţi, nu este decât locul unde iese la lumina zilei un adevărat râu subteran. Prin urmare vă recomandăm să aveţi o rezervă mai mare de apă deoarece nu veţi găsi nici un izvor.

Piatra-Iorgovanului-vara

Piatra Iorgovanului

Propunerea noastră pentru încheierea acestui sejur petrecut în natură este vizitarea Portalului din Scocul Urzicarului. Accesul se face prin Scocul Urzicarului, iar după o oră de mers mama natură vă va impresiona cu formele pe care calcarul le-a luat după intervenţia apei, a gheţarilor şi a vântului. portal2

Portalul din Scocul Urzicarului

Şi nu uitaţi fiecare seară poate fi petrecută la un mic foc sau la coliba din apropiere unde preacunoscutul Friţ vă va povesti despre legendele noastre.

Atenţiune!

Uitarea aparatelor de furat imagini va fi aspru pedepsită de natură.